Overzicht ervaringen

hulpmiddelen met * werden bij een recente update uit Vlibank verwijderd. De ervaringsgegevens worden nog wel getoond.

afbeelding van hulpmiddel <b>Genny 2.0</b>, binnen-/buitenrolstoel; <i>Producent: Genny Mobility SA</i>

3.Genny 2.0, binnen-/buitenrolstoel; Producent: Genny Mobility SAVerberg ervaring

2016-11-16 gebruikerservaring
 Reeds 1/2 jaar in bezit en al 800 km gereden. Ongelooflijk vrijheidsgevoel. Pracht van een apparaat zowel binnen als buitenshuis. Of het gaat om een steile helling een zandparcour een ongelijke ondergrond of een modderig bospad, omkeren heb ik maar zelden moeten doen, uitgezonderd: trappen. In huis de tafel dekken,stofzuigen of het afwasmachine ledigen kan perfect mist een beetje training. De precisie van besturen en de snelheidsregeling zijn haarfijn. Een bezoek aan musea of drukke marktplaats is best haalbaar niet tegenstaande de volkstoeloop. De Genny draait ter plaatse om zijn as. Via het segway principe bestuur je gevoelsmatig de Genny net zoals je al zwemmend niet nadenkt over je arm en been bewegingen.
Het blijft wel een actieve rolstoel. Rompbalans en houding trainen de rug- en buikspieren. Lui uitzakken zal voor een ander moment zijn.
Toeschouwers bekijken je minder als invalide maar beoordelen de Genny als positief en hip. De
sociale erkenning en contacten ondersteunen jezelf in de aanvaarding van je ziek zijn.
Besluit: nog geen enkele seconde spijt gehad over mijn dure aankoop.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Pino Custom</b>, tweewielligtandem; <i>Producent: Hase Spezialräder</i>

5.Pino Custom, tweewielligtandem; Producent: Hase SpezialräderVerberg ervaring

2016-08-09 gebruikerservaring
 Tijdens het fietsen bleken de remmen verschillende malen te blokkeren. Hier werden reeds verschillende herstellingen voor gedaan.

Er werd contact opgenomen met de leverancier hiervoor maar de leverancier weigert de kosten op zich te nemen. Het zou een productiefout zijn waarbij de makers van de Pino fiets en de remmen de schuld in elkaar schoenen
schuiven.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Stricker Lipo Lomo</b>, aankoppeleenheid; <i>Producent: Stricker Handbikes GmbH</i>

6.Stricker Lipo Lomo, aankoppeleenheid; Producent: Stricker Handbikes GmbHVerberg ervaring

2016-08-07 gebruikerservaring
 Deze aankoppeleenheid is voor elke rolstoelgebruiker een uiterst nuttig toestel, niet alleen voor de wat langere wandelafstand of voor een fietstocht, maar ook voor kortere afstanden. Zeker voor de wat minder sportieve of de wat oudere gebruiker, geeft dit toestel de mogelijkheid om, samen met valide wandelaars of bij toeristische fietstochten, de afstand te overbruggen zonder inspanningen. Zeker indien er zich, zoals in ons geval, schouderproblemen opduiken bij het manueel biken. Ook voor een begeleider, dia anders de rolstoel zou duwen, is dit toestel een verademing bij het wandelen, omdat hij nu ontspannen kan meewandelen, zonder zich te moeten concentreren op de weg en/of de andere wandelaars.
Ook in dorp-of stadsomgeving met slechte voetpaden, kasseien, e.d. biedt dit toestel een passende oplossing, met meer zekerheid voor de rolstoelgebruiker.
Dit toestel is een enorme verruiming van je mobiliteit.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>TouchToTell</b>, app; <i>Producent: TouchToTell</i>

7.TouchToTell, app; Producent: TouchToTellVerberg ervaring

2016-06-20 tip
 U kunt de applicatie bij het bedrijf TouchToTell bestellen, info@touchtotell.com .De prijs voor een licentiecode is lager dan de prijs die in de App Store gevraagd wordt.
In Nederland wordt de applicatie besteld via rdgKompagne http://www.rdgkompagne.nl/producten/Communicatiehulpmiddelen/Software/TouchToTell

De gratis versie geeft u al een goed beeld over de opbouw (Bottom-Up) van het communcatiehulpmiddel via een leidraad. Echter de volledige versie laat u ook zien dat er Top-Down gestart kan worden met een volledig gevuld communicatiescherm.

Er zitten meer dan 100 logopedische oefeningen in de applicatie, gekoppeld aan de verschillende niveau's. Voor meer info, zie http://www.touchtotell.com/uitleg-app/
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Hoppertje</b>, oprijplaat; <i>Producent: Brain Management International</i>

9.Hoppertje, oprijplaat; Producent: Brain Management InternationalVerberg ervaring

2015-08-12 gebruikerservaring
 Ik heb het Hoppertje nu een tijdje in huis en ik ben er heel blij mee. Hij is heel handig voor moeilijke stoepdrempels in Antwerpen en als opstapje om ergens binnen te komen.
Ik gebruik hem trouwens ook om mijn e-bike gemakkelijk in de schuur te krijgen. Ik wil mijn Hoppertje echt niet meer kwijt. Ik geef hem zeker een 10!
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Statief voor haardroger 6475</b>, haardrogerstatief; <i>Producent: Vitility</i>

10.Statief voor haardroger 6475, haardrogerstatief; Producent: VitilityVerberg ervaring

2015-08-02 gebruikerservaring
  na mijn hersenbloeding en infarct ben ik verlamd aan mijn linkerzijde

met het haardrogerstatief dat ik laten vastmaken heb op de kast naast mijn spiegel kan ik toch zelf met 1 hand mijn haar beetje bruchen


voor mij een geweldig hulpmiddel

ik ga nu verhuizen en ga een nieuwe aanvragen vermits mijne 8 jaar oud is veel gebruikt en heeft de beste tijd gehad staat niet meer zo stabiel

en ware verademing om jezelf verder te helpen met dagelijkse verzorging
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Darwing</b>, armondersteuning; <i>Producent: Focal Meditech B.V.</i>

11.Darwing, armondersteuning; Producent: Focal Meditech B.V.Verberg ervaring

2015-06-08 gebruikerservaring
 Darwing

Voor- en nadelen:
Zeer goede scharnieren en vering, het gaat allemaal zeer snel en je hoeft amper iets te doen. Kortom een zeer soepel apparaat voor mensen die hun arm niet kunnen tillen. Het apparaat doet alles voor deze mensen. Je kan je arm zeer goed en redelijk snel uitstrekken en iets pakken door middel van dit systeem. Eten en drinken gaat ook beter, omdat ik geen kracht moet gebruiken. En het eetgerei of een glas of tas om dat naar mijn mond te brengen kost ook geen moeite.

Ik kan mijn arm niet tot boven mijn hoofd brengen en zo te kunnen krabben zoals bij de Gowing. Aan mijn zelfstandigheid ben ik redelijk gehecht en de voldoende kracht die ik bezit om met een dynamisch armondersteuning te werken dat mij toelaat om ook zelf wat kracht van mezelf te gebruiken. Daarvoor is dit systeem niet zo goed.

Besluit:
Het is een heel goed systeem voor mensen met een spierziekte waarbij ze zodanig verzwakt zijn dat ze amper hun armen kunnen gebruiken. Maar ik heb nog voldoende kracht om een armondersteuning te gebruiken waarbij ik nog zelf een beetje kracht voor nodig heb. Hierdoor krijgt het systeem van mij een 6 op 10.


Zie ook ervaring bij Gowing armondersteuning


Algemeen besluit:
Mijn spierziekte is zodanig gevorderd dat ik mijzelf heel veel trucjes heb moeten aanleren die mij in staat maken dingen te doen in het dagelijkse leven. Omdat ik vaak de spierkracht mis in mijn armen. Met een dynamische armondersteuning moet ik amper of geen trucjes meer toepassen om mijn arm te kunnen gebruiken. Door het apparaat uitgebreid te hebben kunnen testen merk een heel groot verschil met en zonder. Ik geef mezelf een score van 3 à 4 op 10 als ik mijn arm moet gebruiken zonder de hulp van de armondersteuning. Ik voel mezelf veel gelukkiger dat het allemaal veel soepeler gaat. Vooral dat ik ook wat eigen kracht kan gebruiken in combinatie met de Gowing.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Gowing</b>, armondersteuning; <i>Producent: Focal Meditech B.V.</i>

12.Gowing, armondersteuning; Producent: Focal Meditech B.V.Verberg ervaring

2015-06-08 gebruikerservaring
 Gowing

Voor- en nadelen:
Ik kan door dit systeem mijn arm helemaal boven mijn hoofd brengen zonder dat ik er enige moeite voor nodig heb. Op die manier kan ik eindelijk eens aan mijn hoofd, neus, mond, voorhoofd, oor, … kan ik als ik daar jeuk heb krabben. De arm kan ik op eender welke hoogte zetten door de instelling van de vering te veranderen. Hierdoor kan ik gemakkelijk nog met een vork of lepel aan mijn bord, om zo eten naar mijn mond te brengen. Een vol glas kan ik op dezelfde manier naar mijn mond brengen zonder al te veel krachten moeten gebruiken. Door de vering anders in te stellen kan ik door een combinatie van het nog kleine beetje eigen kracht en het systeem weer veel meer zelf pakken of tillen. Hierdoor voel ik mij veel beter en veel zelfstandiger. Ik voelde mij heel gelukkig toen ik het eenmaal aan het testen was. Er verscheen spontaan een glimlach op mijn gezicht. Toen ik het testen gedaan was wou ik de arm al direct kunnen gebruiken.

Er zijn wel enkele nadelen aan. Ik kan niet aan mijn schouders of achterhoofd als ik daar jeuk heb. Het verstellen van het systeem naar voor en naar achteren duurt heel lang, maar dit is op te lossen door de automatische rug- en zitkanteling op mijn rolwagen.
Omdat ik het systeem nog niet gewoon ben compenseer ik vaak met mijn romp door scheef te gaan hangen in mijn rolwagen. Dit resulteert vaak tot pijn in mijn onderrug. Met een zijsteun zal dit verholpen worden, omdat ik dan niet meer kan gaan scheef hangen.

Besluit:
Het is een heel goed systeem ondanks de 3 nadelen die ik ondervonden heb. Maar deze kunnen verholpen worden door de zijsteunen en mijn automatische rug- en zitkanteling op mijn rolwagen. Ik geef het systeem een 9 op 10 omdat het voor mij heel goed is. En ik zelf nog wat kracht moet gebruiken. Ondanks de nadelen deze score op 10.

Zie ook de ervaring bij Darwing armondersteuning.


Algemeen besluit:
Mijn spierziekte is zodanig gevorderd dat ik mijzelf heel veel trucjes heb moeten aanleren die mij in staat maken dingen te doen in het dagelijkse leven. Omdat ik vaak de spierkracht mis in mijn armen. Met een dynamische armondersteuning moet ik amper of geen trucjes meer toepassen om mijn arm te kunnen gebruiken. Door het apparaat uitgebreid te hebben kunnen testen merk een heel groot verschil met en zonder. Ik geef mezelf een score van 3 à 4 op 10 als ik mijn arm moet gebruiken zonder de hulp van de armondersteuning. Ik voel mezelf veel gelukkiger dat het allemaal veel soepeler gaat. Vooral dat ik ook wat eigen kracht kan gebruiken in combinatie met de Gowing.




  
afbeelding van hulpmiddel <b>Pliko</b>, kinderduwwandelwagen; <i>Producent: Fumagalli</i>

14.Pliko, kinderduwwandelwagen; Producent: FumagalliVerberg ervaring

2015-02-23 (kies de aard van de ervaring)
 Ik had de pliko 3 om te testen,
In huis rijd hij prima rond.
buiten op oneffen terrein en heuvels zeer moeilijk verplaatsbaar. Zeer zwaar om mee rond te rijden.
plooit ook niet heel ver dicht.
ik vind hem vrij smal van zitting.
ook de voetsteun plooit niet mee op, je moet hem apart van de buggy halen.
ook het voetstuk om de buggy op verhoogde stoepen te zetten functioneert niet goed.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Bambino</b>, kinderstoel; <i>Producent: Bambach Saddle Seat</i>

16.Bambino, kinderstoel; Producent: Bambach Saddle SeatVerberg ervaring

2014-10-28 gebruikerservaring
Ingevuld door:gebruikersgroep HAM
 OPTIE 1: Bambach Bambino (wieltjes), voeten aan de grond, centrale rem + nood aan hoog – laag tafel

Voordelen:
- goede actieve zithouding op stoel
- wieltjes met centrale rem (zorgt ervoor dat je enerzijds goede stabiliteit van de stoel hebt en anderzijds dat je de stoel ook gemakkelijk kan verplaatsen)

Nadelen:
- redelijk hoge ‘klos’ waardoor moeilijk om zelf op te gaan zitten/recht te staan
- voeten staan niet 100% goed gepositioneerd
- wieltjes waardoor nood aan centrale rem (€561= duur! ) opdat stoel niet verschuift


OPTIE 2: Bambach Bambino (wieltjes), bekkengordel, voetensteun

Voordelen:
- goede actieve zithouding op stoel
- geen nood aan hoog – laag tafel, de stoel kan aan de hoogte van de tafel aangepast worden
- voetensteun helpt bij correcte positionering van de voeten

Nadelen:
- zelfstandig transfer leren uitvoeren is niet mogelijk, nood aan anderen om op en van de stoel te komen
- nood aan bekkengordel voor de veiligheid

  
afbeelding van hulpmiddel <b>Swippolino/ Swippolino Viva</b>, kinderstoel; <i>Producent: Nitzbon AG</i>

17.Swippolino/ Swippolino Viva, kinderstoel; Producent: Nitzbon AGVerberg ervaring

2014-10-28 gebruikerservaring
Ingevuld door:gebruikersgroep HAM
 Swippolino Viva met ruggensteun, voeten aan de grond + nood aan hoog – laag tafel

Voordelen:
- goede actieve zithouding op stoel
- zelfstandig op en af stappen moet lukken na training
- geen wieltjes maar vast onderstel, stoel kan niet wegschuiven

Nadelen:
- voeten staan niet 100% goed gepositioneerd
- geen wieltjes waardoor stoel moeilijker verplaatst kan worden wanneer hier nood aan is

  
afbeelding van hulpmiddel <b>Tripp Trapp met klos</b>, kinderstoel; <i>Producent: Stokke Noorwegen</i>

18.Tripp Trapp met klos, kinderstoel; Producent: Stokke NoorwegenVerberg ervaring

2014-10-28 gebruikerservaring
Ingevuld door:gebruikersgroep HAM
 Trip-Trap met klos, inclusief opstapje, geen nood aan hoog laag tafel

Voordelen:
- goede actieve zithouding op stoel
- stoel is verstelbaar waardoor meegroeibaar
- hierdoor geen nood aan hoog-laagsysteem
- geen wieltjes maar vast onderstel, stoel kan niet wegschuiven
- kan zelf van de stoel stappen
- voetpotjes kunnen helpen bij correcte positionering van de voeten

Nadelen:
- keuze voor los schuin vlak op tafel, dit heeft nadelen
- moeilijker naar zelfstandigheid, kan niet zelf op de stoel gaan zitten
  

21.Ram Mount statieven voor smartphone, tablet, statief; Verberg ervaring

Producent: Ram Mount Systems
8410 Dallas Avenue South
Seattle, WA 98108
USA
Tel: 1-206-763-8361/1-800-497-7479
websales@rammount.com 
Invoerder: RAM-Mount Belgium
Brugsevaart 59
9030 Gent (Mariakerke)
België

E-Mail: info@ram-mount.be 
Andere handelaars(s):  
2014-10-08 gebruikerservaring
 Ervaring met Rammount statieven voor smartphone op rolstoel:
- Service van firma goed
- Komen uittesten met tablet op locatie
- In deze casus was langere arm nodig met extra gewricht: daarvoor was systeem toch niet robuust genoeg. Gewrichten kwamen los bij rolstoelrijden.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Vocatex Full HD Standaard</b>, beeldschermloep; <i>Producent: Koba-Vision bvba</i>

22.Vocatex Full HD Standaard, beeldschermloep; Producent: Koba-Vision bvbaVerberg ervaring

2014-10-01 gebruikerservaring
 
Ik heb zelf ook de Vocatex aangekocht wegens mijn zware visuele beperking. Ik ben tevreden over de zeer uitmuntende beeldkwaliteit. Je kan er verschillende kleurencombinaties meenemen, dit vind ik ook wel een groot voordeel. Tevens is de beeldschermloep uitgerust met de sprekende handleiding, wat dat ook zeer handig is zodat je de gedrukte handleiding niet moet doornemen, wat als zwaar slechtziende persoon zeer vermoeiend kan zijn. Ik ben niet zo tevreden over het menu, kan zelf geen functies toevoegen of wijzigen, moet door KOBA Vision gebeuren.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Armon Ayura</b>, armondersteuning; <i>Producent: MicroGravity Products BV</i>

23.Armon Ayura, armondersteuning; Producent: MicroGravity Products BVVerberg ervaring

2014-03-26 gebruikerservaring
 Bijna zes jaar gebruik ik twee Ajura's en deze hebben mij in deze periode nog nooit in de steek gelaten. Ik heb een volledige dwarslaesie c4 c5 met een minimum aan spierfunctie in de schouders. Geen hand en polsfunctie en geen gevoel in zowel de onderste als bovenste ledematen, maar dankzij deze arm ondersteuningen kan ik zelfstandig: Eten, een omgevings en afstands bedieningen gebruiken, tijdsschriften lezen met een computer werken, een GSM bedienen en mijn rolstoel besturen zodat ik niet steeds die vervelende stampen krijg van de hoofdbesturing bij het buiten rijden.Samen met mijn echtgenote met de fiets doen we tochten van een dertig km lang zonder problemen. Ook alleen ben ik regelmatig op stap. Ik zit gemiddeld veertien uur per dag in mijn stoel dus ook in mijn arm ondersteuningen en door deze dagelijks te gebruiken zijn de spieren waar ik nog kracht in had ook sterker geworden. Voor mij maken deze arm ondersteuningen een wereld van verschil omdat ik zelf dingen kan doen en niet steeds hulp moet vragen en hierdoor kan ik toch een zestal uren alleen functioneren in huis. Verlamd, ja maar zo voel ik mij niet echt.
Voor wie de moed heeft een echte aanrader om zo zelfstandig mogelijk door het leven te gaan. Vragen hier over? eric.celie@hotmail.com
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Dragon NaturallySpeaking 12l Home, Premium</b>, spraakherkenningssysteem; <i>Producent: Nuance België</i>

24.Dragon NaturallySpeaking 12l Home, Premium, spraakherkenningssysteem; Producent: Nuance BelgiëVerberg ervaring

2014-03-18 gebruikerservaring
 Ik ben er enkele weken geleden mee begonnen en binnen 3 dagen kon ik al goed overweg met Word !
Internetten is iets moeilijker maar als je er wat tijd insteekt en je laat helpen via de zijbalk leer je snel bij.

Ik gebruik het nu een drietal weken en heb het toetsenbord nog amper nodig, alleen voor even bij te sturen met de muis.

Wat mij betreft een echte aanrader !!!
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Mondo gasveer / elektrische verstelling / artrodese zitting</b>, trippelstoel; <i>Producent: Medross Rehab BV</i>

25.Mondo gasveer / elektrische verstelling / artrodese zitting, trippelstoel; Producent: Medross Rehab BVVerberg ervaring

2014-01-27 (kies de aard van de ervaring)
 ik heb de champ van deze firma , ik ben zeer tevreden over hun kwaliteit meer dan 20.000 uren heb ik hierin gezeten, het is goud waard men blijft actief in deze stoel,dankzij deze stoel ben ik actief gebleven, ik gebruik die dagelijks in huis, is in hogtes verstelbaatr ik heb de manuele verstelbare stoel electrisch wou ik niet,anders is men weer niet actief en bewegen is gezond, want rust roest is echt een aanrader, ganse dagen in electrische rolstoel zitten is voor niemand goed, draaid gemakkelijk, en voornaamste is dat die onderstel waarde wielen op rusten niet mee draaien, want iets dat mee draaid is gevaarlijk voor de voetjes, 4 jaar heb ik gedaan ,nu zit ik volledig door me zitting die is helaas stuk, deze stoel werd tenslotte ook intensief gebruikt, is mijn transfer naar me bed toe ,mijn optrek systeem ook aan me bed,op en naard e badkamer ermee , me voordeur openen ermee ,ik duw me af een katsen in huis klein duwde maar en ge gaat voorruit toch 4 a 5 tegels van 33op33 cm, daar kan geen enkele stoel aan tikken, men kan terug koken geen verbrande eten meer je zit in je potten te kijken, dankzij deze stoel ben ik eindelijk een gelukkig mens terug, ik hoef niet meer te zagen aan jan en alleman, ik probeer zelf alst me niet lukt morgen probeer ik opnieuw, had ik deze stoel niet gehad lag ik nu in me bed kon ik niet naar wc kon ik niet worden gewassen ,kon ik me voordeur niet meer open doen, kon ik niet meer me eten maken, kon ik niet aan mijn pc zitten, ben zo gelukkig nu dankzij deze firma die de champ trippelstoel uitvonden een goed firma in nederland waar men servicie ook bekomt
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Vocatex Full HD Standaard</b>, beeldschermloep; <i>Producent: Koba-Vision bvba</i>

26.Vocatex Full HD Standaard, beeldschermloep; Producent: Koba-Vision bvbaVerberg ervaring

2014-01-16 gebruikerservaring
 Ik heb deze beeldschermloep aangekocht wegens mijn zware visuele beperking. Deze loep heeft een zeer goede beeldkwaliteit, en een voorleesfunctie, deze functie werkt soms niet naar behoren, als je een tekst onder de loep legt en je schuift door naar het midden van de pagina stopt de loep met de tekst voor te lezen. Een oplossing zou kunnen zijn voor een gebruikersopleiding, om zo de voorleesfunctie te leren gebruiken.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>7 Full HD + / i-loview</b>, beeldschermloep; <i>Producent: C&P Chris Park</i>

27.7 Full HD + / i-loview, beeldschermloep; Producent: C&P Chris ParkVerberg ervaring

2014-01-10 gebruikerservaring
 minpunten:
- firma leent dit toestel niet uit op proef
- afstandscamera werkt niet zo goed als beloofd in de folder. Beeld op afstand is onscherp, slecht contrast, helpt niet om vb in museum teksten te kunnen fotograferen en lezen bij kunstwerken.
- tekst in boek / tijdschrift op voorhand fotograferen om onderweg vb op trein te lezen lukt niet: beeld is soms scherp soms niet in gewone kleurenmodus. Via aanpassing kleurencombinaties is tekst totaal onleesbaar.
pluspunten:
- werkt zeer goed om met de hand formulier in te vullen thuis of op verplaatsing ( vb bank, ... )
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Handbike Elektro 151500</b>, aankoppelhandbike met elektrische trapondersteuning; <i>Producent: Roam Special Cycles</i>

29.Handbike Elektro 151500, aankoppelhandbike met elektrische trapondersteuning; Producent: Roam Special CyclesVerberg ervaring

2013-10-10 gebruikerservaring
 Ik ben sinds een half jaar in het bezit van deze handbike met ondersteuning van Roam en ben reeds 2 keer op vakantie geweest naar bayern en daar geweldige fiets tochten gemaakt.
De bike gaat eenvoudig mee in de auto en ook eenvoudig aan te koppelen voor een rit over de veel aanwezige kinder kopjes .
Dit gaat een stuk eenvoudiger dan de rolstoel duwen.
de actie radius is zeker 50 km dus er zijn geweldige tochten te maken.
eenvoudig af en aan te koppelen voor een winkel .
Kan haast niet omschrijven hoe geweldig het is om weer gewoon mee te kunnen fietsen in weer en wind .
En dan altijd het gevoel van wind mee te hebben.
We fietsen nu elke dag ongeveer een 30 km
Kort om ROAM het is een super bike

  
afbeelding van hulpmiddel <b>Euroscope Apex BT</b>, notitietoestel; <i>Producent: Sensotec NV</i>

31.Euroscope Apex BT, notitietoestel; Producent: Sensotec NVVerberg ervaring

2013-05-29 gebruikerservaring
 Ik heb sinds de aankoop van dit peperdure toestel niets anders dan last met zowel een toetsenbordbug, die niet opgelost schijnt te geraken, als de agendafunctie en een hulpmiddelenleverancier, producent, die de Europese regels rond garanties bij naverkoop aan de laars lapt.
Dit apparaat zit vol kinderziekten en na vijf maanden gesukkel, werkt het nog niet volkomen normaal.
De Euroscope Apex BT 18 werd onafgewerkt op de markt gesmeten e het is zeer betreurenswaardig dat zowel een consumentenprogramma als het VAPH en de FOD Economie moesten worden ingeschakeld om uiteindelijk nog niet veel te hebben bereikt.
Jozef Van Houdt.
  

32.Mobielscooter revatax Solo, TS 120 Active; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2013-03-21 gebruikerservaring
 Ik rij de Solo nu een jaar, en ik ben er absolut niet tevreden over, al delen die stuk zijn gegaan, zoals de zetelpomp, het is een wagentje waar ook veel aan rammelt onderaan. De banden lossen traag maar spontaan. De snelheidsregelaar werkt niet in de bochten, is daardoor erg gevaarlijk in bochten.
Ziet eruit als een echt oude mensen wagentje.
Het enige positieve is de gezellige snelheid, en de actieradius waar mijn vorige war ik zes jaar mee reed niet kon aan tippen.
Maar op alle andere vlakken is hij de mindere van zowel mijn oude afikim die nu nog nog zou rijden had een auto hem niet geraakt, en een goedkope die een kennis nu ook al 5 jaar gebruikt zonder problemen.
Ik noem de Solo TS120 dus echt te duur, kwalitatief slecht speelgoed !
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Segway</b>, gemotoriseerd voortbewegingstoestel; <i>Producent: Segway Belgium</i>

33.Segway, gemotoriseerd voortbewegingstoestel; Producent: Segway BelgiumVerberg ervaring

2013-02-19 gebruikerservaring
 Ik ben reeds vijf jaar lang aan het zoeken om iets te vinden dat mijn mobiliteit sterk kan verbeteren. Ik trek mijn linker been aan en kan het ook niet plooien. Ik heb ook een dropvoet.Dit alles is een gevolg van een verlamming langs mijn linker zijde. Mijn rechter been is nog ok maar regelmatig overbelast. Wanneer ik reed met een scooter vond ik mijn eigen hiervoor nog te goed. Door het feit dat ik lager zit dan de mensen rond mij, voel ik mij niet evenwaardig. Daarom heb ik zo lang gezocht naar iets dat mij kon helpen. Ik vond de Segway. Mijn probleem was dat ik niet zo lang kan staan. Daarom heb ik gezocht naar een Zitje om op de Segway te plaatsen. Dit heb ik gevonden, de Segsaddle. Ik heb dit besteld in USA. Nu heb ik eveneens een scooter lift laten plaatsen op mijn wagen, zo kan ik nu mijn Segway (benen-fiets) overal mee nemen.
Een nieuwe wereld is voor mij open gegaan. Het was 25 jaar geleden dat ik met mijn vrouw, gezin samen kon gaan fietsen of wandelen. Nu heb ik dit terug mogen ervaren. Gewoonweg super.Alleen spijtig dat het RIZIV of een andere instantie GEEN tussenkomt verleent voor de SEGWAY en aanverwante.
Mensen die naar zo iets op zoek zijn wil ik altijd te woord staan om hun hiervan de nodige info te verschaffen.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Kapten Mobility</b>, gps-systeem; <i>Producent: Kapsys</i>

34.Kapten Mobility, gps-systeem; Producent: KapsysVerberg ervaring

2012-12-19 gebruikerservaring
 Gebruikerservaringen. Het gaat om een selectie van de meest voorkomende of markante ervaringen bij een zevental zienden en ?n anonieme blinde gebruiker (via Kapten Forum op internet). De tests gebeurden veelal in open veld of met lage bebouwing gedurende de zomermaanden van 2012.

taalconflict in Brussel: Madou uitgesproken als 'madauw'
een specifiek huis vinden, lukt slechts sporadisch
op kruispunten worden richtingen aangegeven met uren van de klok en dat wordt als duidelijk ervaren
linker- en rechterkant van de straat worden niet herkend
ook kleine wandelpaden worden herkend
navigatie regelmatig te laat; voorbij het kruispunt wordt pas de richting aangegeven
Brussel, omgeving Madou en Kruidtuin: geen of zeer zwakke gps-dekking
Concentratie vereist om te luisteren naar de Kapten-stem
Niet alle interessante plaatsen zijn in de kaartinformatie vervat: een regelmatige update in wellicht noodzakelijk
Kapten is in elk geval beter dan helemaal niets
Herhalingsfunctie werkt goed en is ook nodig in het begin en bij lawaaierige omgeving
Kapten slingert nogal veel aan de nekkoord
Alfanumeriek invoeren is mogelijk maar enorm langdradig, het gaat beter met een stemcommando
Als je buiten de kaart loopt (bv. recreatiedomein), werkt de navigatie niet, ook al is er ruim voldoende gps-ontvangst
Logger (persoonlijke route) werkt niet buiten de bekende straten op de kaart
Autofunctie werkt doorgaans goed voor blinde die meerijdt, Kapten geeft info waar je passeert
pc-software enkel voor backup en update geschikt, daisy en mp3 handmatig kopi?en in juiste map op de Kapten
Als je Kapten op Frans zet, moet je er ook Frans tegen spreken
Melding batterijniveau bij het aanzetten is goed
Toestel zet zichzelf niet uit na een bepaalde tijd
Te veel meldingen, bv geluidsniveau, mp3 afspelen
Pitch verhoogt bij versnelde uitspraak, dit moet beter gecompenseerd worden voor een betere verstaanbaarheid
Routebeschrijving is handig om route op voorhand te overlopen
Info over openbaar vervoer beperkt tot enkele steden en de kusttram
  

35.Trekker Breeze 2.0, gps-systeem *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2012-12-19 gebruikerservaring
 Gebruikerservaringen van een Amerikaanse blinde vrouw (samenvatting):
Een goede werking staat of valt met voldoende satellietontvangst.
Zoals bij alle andere gps-systemen, bedraagt de nauwkeurigheid ongeveer 10 meter.
Het product is intu?ief in gebruik.
Bij het aanzetten van de Breeze kan het lang duren alvorens voldoende contact opgebouwd is met satellieten.
De Breeze biedt uitstekende ondersteuning bij het zelfstandig navigeren.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>aks-B5</b>, bed-in-bedsysteem; <i>Producent: aks Aktuelle Krankenpflege Systeme GmbH</i>

36.aks-B5, bed-in-bedsysteem; Producent: aks Aktuelle Krankenpflege Systeme GmbHVerberg ervaring

2012-10-22 gebruikerservaring
 slechte kwaliteit: zowel motor als bedkader gaan ondanks normaal gebruik meermaals stuk. aks logistiek redeneert snel in termen van schuld van de gebruiker (ipv service en product te verbeteren) en geeft niet de 2 jaar garantie zoals gepubliceerd. zwaarder compleet verzorgingsbed te verkiezen op aks in-bed systeem.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Plafondmotor 2800</b>, plafondlift; <i>Producent: Handi-Move nv</i>

37.Plafondmotor 2800, plafondlift; Producent: Handi-Move nvVerberg ervaring

2012-07-25 gebruikerservaring
 ik ben reeds vele jaren gebruiker van deze plafondlift.
betrouwbaarheid en kwaliteit zijn uitstekend.
service van Handi-Move nv is ook super: snel, efficient, maar ook 100% klant- en resultaat gericht.
Mede door de goede service is dit een uitstekend hulpmiddel waarop ik steeds kan rekenen; het verbetert mijn levenskwaliteit.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Fun2go 352-0000</b>, duofiets uitgevoerd als zitfiets; <i>Producent: Van Raam Aalten bv</i>

38.Fun2go 352-0000, duofiets uitgevoerd als zitfiets; Producent: Van Raam Aalten bvVerberg ervaring

2012-06-05 gebruikerservaring
 1 week de elektrische versie getest door dagelijkse rit van min. 1 uur;
Bevindingen: - zeer stevige fiets: ok voor 2 personen van 100 kg!; - zwaar! (90 kg)voor de elektr. versie, dus stevig trapwerk te leveren , helft trager dan gewoon fietsen ; voor lange ritten zijn de sportieve, 'ergonomische zittingen' noodzakelijk, zitstoeltjes ok voor RVT's ; spiegels noodzakelijk voor in verkeer!; -1 negat. punt: zeer gevoelig voor zijhellende banen: veel bijstuurkracht nodig om niet van de weg te geraken. Elektr. hulpsturing zeer effectief
  

42.Eend, loopfiets *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2011-07-19 gebruikerservaring
 solide loopfiets die tegen een stootje kan.
Prima te gebruiken ook voor langere afstanden (5-10 km).
Al wandelend in bossen is er een gesprek op gelijk niveau te voeren met mede wandelaars.
  

45.opstapje, ; Verberg ervaring

Producent: www.kaiserkraft.be, catalogus pagina 688 
Invoerder: Tessa Franck
hulpmiddelenco?dinator vzw emiliani 
Andere handelaars(s):  
2011-04-05 tip
 Al een tijdje waren we op zoek naar opstapjes met redelijke hoogte (tussen 40 en 60 cm) om bewoners in een vast hoogstaand bad te laten stappen.
Goedkopere modellen werden roest (metaal) of rotten (hout)
Bovendien moesten ze antislip zijn.

We hebben deze gevonden in zeer stevig materiaal, leuke kleurtjes , anti-slip en roestvrij!!
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Bambi</b>, kinderdriewielfiets; <i>Producent: Tri-bike</i>

46.Bambi, kinderdriewielfiets; Producent: Tri-bikeVerberg ervaring

2011-03-11 (kies de aard van de ervaring)
 blokkage systeem rem was snel defect.
Toch een vrij zware fiets.
voetplaten waren niet in kindermaat en moesten deels afgezaagd worden. De voeten moeten vastgemaakt worden met velcro op de voetplaat, en is niet gebruiksvriendelijk.
De duwstang is niet er stevig.
Bij te sterk afdraaien kan de fiets kantelen, zo heeft onze dochter haar elleboog gebroken.
Wij hebben een ander merk gekozen voor haar volgende fiets.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>iARM</b>, robotarm; <i>Producent: Exact Dynamics BV</i>

49.iARM, robotarm; Producent: Exact Dynamics BVVerberg ervaring

2010-05-18 gebruikerservaring
 Ik heb het geluk gehad deze arm enkele weken op proef te hebben, en er ging een wereld voor mij open. Terug zelf een tijdschrift nemen een boterham een ijsje eten gordijnen open of dicht doen licht aan en uit zelf mijn zonnebril op en af zetten mijn neus snuiten een afstands bediening uit de kast nemen zelf drinken. Het duurt allemaal wel wat langer maar je kan en beslist zelf wanneer je die hap of slok wil nemen. En er hoeft niet steeds iemand bij je te zijn
  

50.Geemarc Bluehook, ringleiding voor GSM; Verberg ervaring

Producent: Geemarc T??om
Parc de l'?oile BP20061
2 rue Galil?
59760 GRANDE SYNTHE CEDEX
Tel : + 33 (0) 3 28 58 75 75
Fax : + 33 (0) 3 28 58 75 76
 
Invoerder: Hasaweb/hoorcentrum Aerts
Bovenrij 46
B-2200 Herentals 
Andere handelaars(s): Hasaweb
Bergstraat 58
B2220 Heist Op den berg 
2010-05-06 tip
 eenvoudig via Bluetooth te verbinden,
Kan ook gebruikt worden als carcit.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Readable 3</b>, bladomslagapparaat met infrarood;

51.Readable 3, bladomslagapparaat met infrarood; Verberg ervaring

2010-05-01 gebruikerservaring
 Hoi,ik stel me vlug even voor Eric Celie 48 jaar tetrapleeg C4 C5. Ik ben nu bijna ?n jaar in het bezit van dit toestel en er zeer tevreden van.Eens men het plaatsen van het boek op het toestel onder de knie heeft werkt dit toestel zonder problemen voor bijna alle boeken en dit zonder beschadigingen. Ik heb er in ieder geval al veel leuke uren aan beleefd Het juist plaatsen van een boek vind je trouwens op www.skilate.com ga naar produkten en toets bij het toestel op video
  
afbeelding van hulpmiddel <b>iARM</b>, robotarm; <i>Producent: Exact Dynamics BV</i>

52.iARM, robotarm; Producent: Exact Dynamics BVVerberg ervaring

2010-04-29 gebruikerservaring
 Hoi,ik ben Celie Eric 48 jaar tetrapleeg C4 C5 ik heb onlangs het geluk gehad de robotarm een tweetal weken te kunnen testen.Het was super zelf drinken een boterham opnemen en eten een tijdschrift afstandsbediening nemen een zonnebril op en af zetten gordijnen openen dicht doen zelfs een ijsje eten zonder het hoorntje kapot te nijpen licht aan en uit doen een lift bedienen mijn neus zelf proper maken en het zakdoekje weggooien of opbergen. Deze en nog andere handelingen heb ik uitgevoerd, en akkoord het duurt allemaal wat langer maar laat tijd nou het enige zijn wat ik in overvloed heb.Dit toestel heeft me een ongelooflijke vrijheid gegeven en niet onbelangrijk:Zo word mijn partner ook veel minder belast.De bediening is even wennen maar als je iets echt wil lukt wel.Als men mij de keuze zou geven tussen minder PAB of de robotarm dan is mijn keuze vlug gemaakt:Ik ben liever zelfstandig en voer mijn handelingen liever zelf uit dan steeds te moeten vragen.
  

53.Swopper, bureaustoel; Verberg ervaring

Producent: Aeris 
Invoerder: Ergoform Schilde 
Andere handelaars(s):  
2010-03-31 gebruikerservaring
 Deze stoel helpt mij om dynamisch te zitten, maar toch voldoende ondersteuning te geven. Zo zal mijn rugpijn veel minder zijn, na een dag kantoorwerk. Je kan tevens een rugleuning aanschaffen die ervoor zorgt dat je voldoende ondersteuning krijgt, terwijl je heup los kan bewegen.
  

54.Breeze, scooter *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2010-03-07 gebruikerservaring
 Stevige en veilige mobiel scooter, het uitzicht is ook goed, en is niet meteen af te lezen dat je rijdt met een gehandicapten wagentje.
Ik heb hem nu, de drie wiel uitvoering, iets meer dan twee jaar.
De vering is klasse, maar de zetel mocht wel van betere kwaliteit zijn, die hangt nu al door.
Ook de batterijen zijn niet van hoge kwaliteit, al na 2 jaar terugval op 50% van de capaciteit. wat je niet zou mogen verwachten van een voertuig die 6300 euro kostte.
Die ik trouwens uit eigen zak diende te betalen, ook hier dus, wie het het meest nodig heeft, valt uit de boot.
Maar wat ik ook ervaar, iemand die graag buiten is, zit met zo een ding in de regen en de kou, waardoor ik in de gure maanden veel thuis zit.
En zoals ieder wel zal weten, is dat niet de goede werkwijze, zot zou je worden..dus indien mogelijk, kijk uit naar iets overdekt met een dakje en windscherm.
  

56.Telex Scholar 900701, daisyspeler *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2010-02-21 gebruikerservaring
 Even wennen maar grandioze zoek en mark mogelijkheden. Goede de gebruiksaanwijzing lezen. Zoeken per pagina en mark.

Ben er erg tevreden mee, alleen werkt niet zo goed met extern luidsprekers
  

57.bedtransferbeugel, ; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2010-02-16 tip
 wanneer er zich veelvuldige beenkrampen voort doen, middel om zich te kunnen rechten in bed en op zijn benen te staan omdat de kramp zou verdwijnen
  
afbeelding van hulpmiddel <b>All-Turn-It Spinner</b>, spelmateriaal; <i>Producent: AbleNet Inc</i>

58.All-Turn-It Spinner, spelmateriaal; Producent: AbleNet IncVerberg ervaring

2010-01-26 gebruikerservaring
 Indien niets anders, dan is dit toestel de perfecte simulator voor het gooien van DOBBELSTENEN. Op deze site is dit toestel gecategoriseerd als bordspel, maar hoe je het ook draait en keert, het is weinig anders dan een random selectiesysteem, en dus amper een spel te noemen.
Het toestel bestaat feitelijk uit twee onderscheiden schijven en ?n wijzer. Door een druk op de erg soepele drukknop, (die misschien niet op een al te handige plaats staat) draait de wijzer en ?n schijf. Hierdoor wordt de gooi van twee verschillende dobbelstenen gesimuleerd.
Het toestel ?gooit? de dobbelstenen erg random (zoals het uiteraard hoort) en werkt als zodanig perfect, wat al bij al niet evident is voor een draaiende schijf en wijzer.
Op de all-turn-it-spinner, is een standaard out-jack voorzien die zou moeten werken met de meeste/vele/alle externe drukknoppen. Maar, misschien belangrijker, kan ik getuigen dat hij perfect en onmiddellijk kan aangesloten worden op de jack van het scherm van een EASY-
RIDER (HMC), ook al zeggen de buitenlandse uitvoerders en de binnenlandse invoerders van de Spinner dat dit niet gaat! Het enige wat hier voor nodig is, is een eenvoudige kabeltje om beiden te verbinden dat elke zichzelf respecterende rolstoel- en hulpmiddelenverkoper wel zal kunnen leveren. (Ortec leverde mijn kabeltje.) De Spennir wordt dan bestuurd door het ?out-programma? van Easy-Rider (standaard in de software van de Easy-Rider opgenomen).
De schijven van de Spinner zijn overschrijfbaar met een bijgeleverde uitwisstift (zodat u de schijven eventueel kan verdelen zoals u zelf wil, bijvoord indien u voor een bepaald spel een vijfhoekige dobbelsteen zou nodig hebben).

Enkele nadelen (hoewel die enigszins ver gezocht zijn):
* voor normaal huis-, tuin-, en keukengebruik is de Spinner wel erg groot uitgevallen. (Denk aan de grootte van een keukenuurwerk.
* voor vele spellen is het simuleren van slechts twee dobbelstenen eenvoudigweg te weinig. Wil je bv. 5 dobbelstenen ?gooien? moet je dit dus verdelen in 2+2+1
* Men kan de drukknop (hetzij degene die op de Spinner staat, hetzij een externe) niet ?inhouden? om de wijzer wat langer of minder lang te laten draaien, moest je dit al willen. Het enige wat mogelijk is, is ?n druk op de knop en de wijzer draait dan,? tja zolang hij draait? (Dat heeft natuurlijk ook het voordeel dat je tegenspeler je er niet van kan beschuldigen op een cijfer te ?mikken?)

Al bij al is dit tenminste voor mensen die niet (goed) met normale dobbelstenen kunnen gooien, een quasi volkomen perfect alternatief)
Indien u nog vragen hebt over dit product aan mij, een echte gebruiker en geen verkoper, kan u altijd mailen naar nico.debrier@student.kuleuven.be
  

59.Armon, armondersteuning *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2010-01-07 gebruikerservaring
 Even voorstellen Eric Celie 48 jaar tetrapleeg c4 c5 enkel wat niet funktionele beweging in mijn armen.Ik heb het "geluk" gehad om deze armondersteuning meer dan een maand te testen en dit weet ik zeker,De armon is een prachtig hulpmiddel je vergeet soms dat je ondersteund wordt.Ik heb geen grijpfunktie maar met een aangepaste spalk en de armon kan ik zelf eten,een toetsenbord van de computer,afstandsbedieningen van radio tv en andere toestellen bedienen.Mijn vrouw eens vast nemen en mezelf krabben.Eveneens blijven mijn nog bruikbare spieren soepel daar ze steeds in beweging zijn.Ook mijn ergo staat volledig achter dit hulpmiddel.Een nog niet onbelangrijk voordeel is dat dit niet van ver opvalt.Ik ben steeds bereid dit toestel voor te stellen want ook andere mensen zouden hiermee geholpen zijn en niet alleen deze met een tetraplegie.
  

60., Lichtwekker; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2009-09-09 gebruikerservaring
 Op een morgen vond ik mijn lichtwekker op de grond. hoe het daar kwam weet ik niet.
Door deze val kwam ik tot 2 conclusies:
- de flitslamp of de connectoren zijn gevoelig voor een val van 45 cm.
- de flitslamp kan men niet zomaar vervangen. ze zijn bepaald plug 'n play zoals je kan met gloeilampen, halogeen lampen, TL-buizen, enz...

na de val functioneerde de flits niet meer naar behoren zoals voorheen. De flits was er wel, maar heel miniem (als een zaklamp met een bijna lege batterij).
  

61.Flash, Lichtflits; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2009-09-09 tip
 Ik het een lichtflitssysteem. De lichtflitsontvanger zijn zeer duidelijk zichtbaar en hebben verschillende flitspatronen naar gelang er iemand aanbelt of de rookmelder af gaat.
Het enige nadeel is dat ik in een goed verlichte appartement woon? als de zon fel schijnt, dan is het moeilijk om de lichtflits te zien.
Toen kwam ik op het idee om een kleurenfilter voor de lichtflits te plaatsen: ik vond een rood vaasje waarin de lichtflitsontvanger mooi past. Nu kan ik de (rode) lichtflits goed onderscheiden bij fel zonlicht.
  

62.HGT-VisiBel Digitale lichtwekker 0077TK, lichtwekker *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2009-09-09 gebruikerservaring
 
De lichtflitsen zijn zeker sterk en opvallend, ze blijven flitsen tot ik het wekker afzet. Je kan ook je handen voor het ?fotografische oog?, waardoor de lichtflitsen stoppen. de wekker blijft wel aanstaan. Na 10 minuten beginnen de lichflitsen opnieuw.
De wekker is voorzien van een rood lampje. aan de hand van dit lampje kan ik er van op afstand of in het donker over waken dat de wekker ingesteld is en aanstaat.

Een minpunt aan deze wekker is dat hij stilvalt bij stroomonderbreking. Ook kan ik de wekker maar op de 10 minuten instellen. Ik kan bv. de wekker niet op 7u15 zetten, ik moet de wijzer dan op 7u20 zetten.
  

63.Kleine Lisa - Flash lamp A 2124, flitslamp *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2009-09-09 gebruikerservaring
 Vroeger had ik het signalisatiesysteem van Lisa met flitslampen. Ik ben daar zeer tevreden over geweest. Het systeem werkte goed en de lichtflitsen waren duidelijk.
Tot ik verhuisde merkte ik een nadeel. Alle stopcontacten in mijn nieuw huis bevonden leeg tegen de grond.
De flitslampen die ik toen had van Lisa moest je direct in het stopcontact steken.Maar doordat de stopcontacten in mijn nieuw huis zeer laag bij de grond zijn, waren de lichtflitsten niet meer zo duidelijk.
  

64.Lisa Flash lamp (standaard) A 2104-1, flitslamp *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2009-09-09 gebruikerservaring
 De flitslampen van Lisa moet je onmiddellijk ik het stopcontact steken. Dit kan soms vervelend zijn als het aantal stopcontacten beperkt is.
Deze flitslampen van Lisa zijn wel handig. In de flitslamp is er een stopcontact waardoor je geen stopcontacten verlies.
  

65.Lisa Time S A 3206, lichtwekker/vibratiewekker *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2009-09-09 gebruikerservaring
 Ik had een Lisa Time SA 3206 met bijgevoegde trilschijf.
Op een gegeven moment werkte de trilschijf niet meer door een slecht kabel tussen de trilschijf en de wekkerbehuizing. ik heb gemerkt dat het contact en de kabel zeer gevoelig zijn.

Toen ik de wekkerbehuizing op eigen risico openmaakte kon ik niet zien wat er mis was.
ik heb toen een extra lange telefoonkabel genomen om de originele kabel te vervangen. Met een beetje soldeerwerk ben ik er in geslaagd om de kabel voor altijd te verbinden met de wekkerbehuizing en trilschijf. Toen nu toe heeft dit steeds gewerkt.

Ik vraag mij nu af of dit een kwestie is van de duurzaamheid van de kabel?
  

66.Shake Awake (reistrilwekker) A 3000, trilwekker *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2009-09-09 tip
 Bij het instellen van het alarm is het belangrijk om te controleren of het systeem ingesteld is als een 12 u met AM/PM aanduiding. controleer of de ingestelde aanduiding juist is.


Ik heb ooit het alarm ingesteld om 7:00 en zag niet dat het ingesteld stond op 7:00 PM (= 19 u. ik was die dag niet op tijd wakker.

Of stel het in op een 24 uur systeem.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Trento verrijdbare douche/toiletstoel 2177.021, 2177.121</b>, douchetoiletstoel; <i>Producent: Linido BV</i>

67.Trento verrijdbare douche/toiletstoel 2177.021, 2177.121, douchetoiletstoel; Producent: Linido BVVerberg ervaring

2009-07-28 gebruikerservaring
 Dit is een zeer stevige en gemakkelijk hanteerbare stoel.
Minpunt is wel dat er geen fixeerriemen voorzien zijn. Wij hebben zelf 1 riem die aan de onderbuik vastklikt en 1 riem die onder de oksels vastklikt. Toch hebben wij voor dit model gekozen omdat hij gemakkelijk over het toilet schuift.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Segway</b>, gemotoriseerd voortbewegingstoestel; <i>Producent: Segway Belgium</i>

68.Segway, gemotoriseerd voortbewegingstoestel; Producent: Segway BelgiumVerberg ervaring

2009-07-07 gebruikerservaring
 ik rij al 3 jaar met een Segway en zou hem voor geen geld ter wereld willen missen. Naast het gebruiksgemak verdwijnt het gehandicaptenstigma dankzij de futuristiche aandrijving en het uitzicht van het toestel. Bovendien worden mijn kuitspieren geoefend, bespaak ik kinesitherapie en voorkom ik doorzitplekken.

Helaas komt noch het Risiv, noch het VAPH (Vlaams Fonds) tussen bij aankoop. Ronduit schandalig dat een gehandicapte zo van zijn keuzevrijheid wordt beroofd.
  

69.Bordrand 3050162, bordrand *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2008-10-14 gebruikerservaring
 dit type van bordranden is blijkbaar nergens nog te vinden. Tegenwoordig zijn het allemaal bordranden met een afgeronde boord. Wij hebben nochtans goeie ervaringen met dit (oudere) type. We zijn al een hele tijd op zoek naar deze bordranden. Dus axamed heeft deze ook niet meer!
  

71.Badspons met metalen steel 072311-AA1831B - 072311-AA1831CY, badspons *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder: ADVYS 
Andere handelaars(s):  
2008-08-07 gebruikerservaring
 Op de dienst geriatrie is de badspons met de lange flexibele steel aanwezig. Wat ik tot nog toe heb geobserveerd bij iedere pati?t die deze uitprobeerde, is dat zij deze niet handig vinden in gebruik.

- Wanneer deze gebogen is, kunnen ze niet goed inschatten waar de spons zich bevindt.
- Meestal vinden ze de steel te lang wanneer ze de badborstel bij het handvat vastnemen; ze nemen deze dan bij de steel vast. Probleem hierbij is dat de steel daarvoor te dun is en ze dan een onvoldoende stevige greep hebben hiervoor.

Sarah Dewaegenaere, ergotherapeute
  

72.VictorReader Stream 900820, daisyspeler *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2008-08-01 (kies de aard van de ervaring)
 Zeer handzaam apparaat
Het lezen van Daisy boeken, het navigeren binnen de aan wezige Daisy boeken gaat zeer simpel en goed.
Het maken van een opname gaat makelijk. Er is een pauze mogelijkheid zodat in een bestand meer delen van een bijeenkomst zijn vast te leggen.
  

73.Ultra 21 Plus, aankoppelhandbike *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2008-04-03 gebruikerservaring
 Deze aankoppelhandbike is makkelijk aan- en af te koppelen, zonder veel krachtinspanning.
De rolstoel moet niet aangepast worden.
Door de vele versnellingen is hij heel veelzijdig in gebruik : in de stad stapvoets of op uitstap aan gewone fietssnelheden.
max snelheid ca. 25km/u, kruissnelheid ca. 18km/u, afhankelijk van je conditie
het kleine (20") voorwiel is een pluspunt voor de draaicirkel

Heel goede naverkoopservice van de Belgische invoerder.
Ik ben voor 101% tevreden over de fiets, het advies bij aankoop en de herstelling/waarborgregeling.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Kid Glove</b>, toetsenbord(letter)hoes; <i>Producent: Keytools Ltd</i>

76.Kid Glove, toetsenbord(letter)hoes; Producent: Keytools LtdVerberg ervaring

2008-01-28 (kies de aard van de ervaring)
Ingevuld door:gebruikersgroep KOC
 Uit www.ictwijs.be (24-1-2008):

De Kidglove is een zacht plastieken hoes voor het toetsenbord. Deze hoes kan men gebruiken om het toetsenbord te beschermen tegen vuil en vloeistoffen, maar ook om er stickers in aan te brengen. Men kleeft deze stickers aan de binnenkant van de hoes, zodat de stickers niet vuil of beschadigd kunnen worden. Het "aangepaste" toetsenbord kan in enkele seconden omgetoverd worden tot een standaard toetsenbord wanneer men de hoes verwijdert. Deze is immers gewoon met velcro aan de onderzijde van het toetsenbord vastgemaakt. Hierdoor is de hoes erg geschikt voor toetsenborden waarop verschillende gebruikers werken. Omdat de hoes perfect op het toetsenbord moet aansluiten, is het aan te raden de hoes en het toetsenbord samen aan te kopen.

Net zoals bij de toetsenbordstickers kunnen we hier twee "versies" van Kidgloves beschouwen: deze voor slechtzienden en deze voor kinderen. Voor slechtzienden zijn er 3 verschillende toetsencombinaties beschikbaar: een zwarte ondergrond met witte letters en een gele of witte ondergrond met zwarte letters. Voor kinderen zijn de toetsen erg kleurrijk. Er wordt onderscheid gemaakt tussen letter- en cijfertoetsen (geel), functionele toetsen zoals spatie, tab, enter, shift (rood) en andere toetsen (blauw). Je kan echter eenvoudig een andere kleurenindeling kiezen door aan de binnenzijde van de hoes iets anders te kleven met dubbelzijdige kleefband. Op die manier stem je het uitzicht van het toetsenbord volledig af op de noden van de gebruiker.
  

77.Nuvi 310, G.P.S.; Verberg ervaring

Producent: Garmin (Nederland)
Postbus 297
3990 GB Houten
T: +31 (0)30-2840850
F: +31 (0)30-2840879
E: garmin@garmin.nl  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2008-01-16 gebruikerservaring
Ingevuld door:gebruikersgroep HAM
 Dit gebruiksvriendelijk toestel is geschikt voor mensen met orientatie-en geheugenproblemen. Is te gebruiken op de tram. De GPS blijft in werking door het glas, er is wel een oortje nodig. De weg wordt op de tram steeds herberekend, dit gebeurt luid en stoort andere tramgebruikers. Bij koude temperatuur verbruikt batterij veel. Toestel moest gebruikt worden in combinatie met kaartjes, deze vertellen welke tram moet genomen worden, waar en wanneer moet gebeld worden (orietatiepunt). Op de fiets wordt toestel rond de nek gedragen in een plastic mapje waarvan de koord lang genoeg is zodat je het al rijdend kan bekijken (op rustige wegen). Toestel toont kleine fietspaadjes.

Voordeel aanraakscherm: je kan geen stiftjes verliezen, gevoel van veiligheid.
Nadeel: ongewild het scherm veranderen, je kan het toestel niet dragen op het lichaam.
  

78.Rea Assist, duwwandelwagen *; Verberg ervaring

Producent: Invacare n.v. 
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2007-03-27 gebruikerservaring
 Veel van de patiënten in het rustoord waar ik werk gebruiken deze rolstoel.
Ik heb problemen met de beensteunen. Deze kunnen slechts 90° weggedraaid worden en zijn moeilijk te verwijderen. Als ze 180° konden gedraaid worden dan was een transfer tussen bed en rolstoel veel gemakkelijker (rolstoel kan dan korter bij bed gezet worden).

De zitting is te hoog t.o.v. de grond. Kleine patiënten moet ik opheffen om in de rolstoel te kunnen zetten. Ik kan de patiënten ook niet aan een gewone tafel zetten omdat de rolstoel te hoog is.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Maatwerk autoaanpassingen AGBD car technologie</b>, autoaanpasser; <i>Producent: AGBD car technologie</i>

80.Maatwerk autoaanpassingen AGBD car technologie, autoaanpasser; Producent: AGBD car technologieVerberg ervaring

2007-02-12 gebruikerservaring
 Zeer goede firma,betrouwbaar met een goede kennis.
Je bent er klant en geen nummer !!!!
Orthopedie Mariasteen Gits stuurde mij naar deze
firma waar ik nu al lang klant ben.Mariasteen is trouwens de
grootste instelling van Belgie,niet niets als zij een firma aanbevelen dacht ik en ze hadden gelijk.
  

84.Freewiel Duet 500000-500001-500002, rolstoelfiets *; Verberg ervaring

Producent: Barry Emons Spelmateriaal en Hulpmiddelen 
Invoerder: Barry Emons Belgium bvba 
Andere handelaars(s):  
2006-11-06 gebruikerservaring
 Deze rolstoelfiets is ideaal om de persoon te vervoeren. Het is redelijk stabiel in een bocht. Het zitconfort is ideaal. Je maakt ook de rolwagen ( de gewone) van de persoon niet stuk, omdat de bijgevoegde rolwagen heel stabiel is en gemakkelijk los te koppelen om er mee te wandelen.
Een fietsgedeelte dat je koppelt aan een gewone rolwalgen
is niet zo stabiel om mee te rijden en gevaarlijk omdat een gewone rolwagen niet gemaakt is om er mee te fietsen.
De kleine wieltjes draaien rond.
Bij de duette worden de kleine wieltjes omhoog gehesen zodat de rolwagen op zijn grote wielen rijdt.
  

85.Sticker Ultra 21, handbike, vijfde wiel, aankoppelhandbike; Verberg ervaring

Producent: R & E STRICKER GmbH
Reha - Entwicklungen
Klotzberg 64
77815 Bühl
Tel.: 07223/72510
FAX 07223/74947
 
Invoerder: Huri Producten
Rudi Hunerbein
Tijmstraat 9
B-3670 Meeuwen
www.huri.be
Tel/FAX 011 791866
 
Andere handelaars(s): Huri Producten
Rudi Hunerbein
Tijmstraat 9
B-3670 Meeuwen
www.huri.be
Tel/FAX 011 791866
 
2006-09-20 gebruikerservaring
 zeer degelijk en solide handbike met groot uithoudingsvermogen. geschikt voor middellange en lange fietstochten tot 100km.
Gemakkelijk rijden op fietspaden en in stedelijk gebied door groot (20") voorwiel. kruissnelheid tussen de 15 en de 25km/u, afhankelijk van de staat van het fietspad en je conditie. snelheden tot 30km/u op vlakke fietspaden goed haalbaar.

Universeel aankoppelbaar op alle gangbare (vastframe) rolstoelen zonder speciaal gereedschap. Overdraagbaar naar andere rolstoel zonder extra kosten of materialen. Goede bediening en afwerking. Speciale hulpmiddelen (tetra- en/of hulpaandrijving mogelijk). zelf bepaeln van aandrijfhoogte en hendelpositie.
Zelfstandig aan- en afkoppelbaar. Zelfstandig in en uit de auto te nemen. Bij afkoppelen blijft de bike in aankoppelpositie op twee steunpoten staan, wat gemakkelijk is.

Vrij zwaar door metalen frame, maar dat is goed voor de wieldruk vooraan (rem- en acceleratievermoge worden begrensd door druk op het voorwiel)

handbiken is goed voor de lichamelijke en morele gezondheid!
  

87.Clearview +, beeldschermloep *; Verberg ervaring

Producent: Optelec Tieman Group Nederland 
Invoerder:  
Andere handelaars(s): Optelec Tieman Group België 
2006-01-25 gebruikerservaring
 Voordelen
- Scherm is verschuifbaar door middel van een arm. Dus het scherm kan dichterbij gebracht worden
- Contrast, scherpte en licht kan bijgewerk worden
- Zolang de loep niet opstaat kan men de plateau niet bewegen.
- Kan verkregen worden met TFT of een CRT scherm

Nadelen
- Pointer en kleurencombinaties zitten niet automatisch standaard in het toestel wat ik wel jammer vind
- plateau is soms wel te klein voor grote formaten van bladen of boeken.
  

88.Parrot Voice Mate 40 - 80, agendafunktie *; Verberg ervaring

Producent: Worldwide Vision, Parrot 
Invoerder:  
Andere handelaars(s): Integra, Erocos International, Data Braille Service, RDGKompagne, Sensotec, N. Jonker 
2006-01-25 gebruikerservaring
 Possitieve punten:
- Duidelijke verstaanbare stem
- Menu is vrij handig
- inputten van gegevens is geen probleem
- koppeling met pc mogelijk maar niet met alle versies
- compact

Negatieve punten: geen

  

89.Talks (Talx), schermuitleessoftware *; Verberg ervaring

Producent: Brand & Gröber Communications GbR 
Invoerder: Freedom Scientific Benelux BV 
Andere handelaars(s): Protak e.k., Integra, Handy Tech Elektronik GmbH, Alva, Advanced Technics 
2006-01-25 gebruikerservaring
 positieve punten
- duidelijke stem
- veel optiemogelijkheden: woord per woord, letter per letter, hoofdletters, leestekens,... menu wordt voorgelezen.
- instellingen wijzigen via sneltoetsen of hoofdmenu talks
- beheren van contactpersonen, berichten en agenda

Negatieve punten:
- vraagt veel batterij van je gsm
  

90.Widescreen Colour Laptop, beeldschermloep *; Verberg ervaring

Producent: Videospec 
Invoerder: Integra 
Andere handelaars(s):  
2005-12-22 gebruikerservaring
 Voordelen loupe:
- je kan hem overal meenemen (op vergaderingen, bus, tram, ...)
- handig voor het lezen van bus- en treinuren (hiervoor gebruik ik hem zeer veel!) in stations (gele borden) en in bus/tramhokjes: omdat je de 'muis' op het uurrooster kan zetten, terwijl je het scherm voor je hebt.
- handig om een kaart te lezen, omdat de schrijfcamera kleuren weergeeft. Deze camera moet je wel steeds scherp stellen.
- de loupe is een koffertje op zich, dus je hebt hem maar te openen en aan te zetten.
- als je moet overleggen met collega's is hij hij handig... omdat je de muis direkt kan plaatsen op die zaken die belangrijk zijn in het gesprek, (als je over hetzelfde document gebogen staat... met een standaard tv-loupe is dat moeilijker, omdat een goed ziende dan snel den draad kwijt is...
- ook op vergaderingen is hij praktisch omdat je dan direkt die zaken kan opschrijven die interessant zijn... de muis ligt zo goed in de hand dat je met deze loupe vlot kan schrijven... om aantekeningen te kunnen maken....

Nadelen:

- slechts één vergroting mogelijk
- batterij wordt zeer heet als je hem op laad
- schrijven gaat goed... maar je hebt je twee handen nodig. Nl één hand om de muis te bewegen en je andere om te schrijven...
- geen bladoverzicht
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Mobile Speak for Symbian Phones 248455</b>, gsm-schermuitleessoftware; <i>Producent: Code Factory S.L.</i>

92.Mobile Speak for Symbian Phones 248455, gsm-schermuitleessoftware; Producent: Code Factory S.L.Verberg ervaring

2005-09-15 gebruikerservaring
 goede spraak, maar niet aan te raden voor slechthorenden.
de zinnen en woorden overlappen elkaar soms en dat is voor slechthorenden niet zo gunstig
  
2005-09-15 gebruikerservaring
 duidelijke stem,
overlapt soms woorden en zinnen waardoor het voor slechthorenden soms moeilijk werken is
ondanks datis het voor niet zo zwaar slechthorenden heel goed mogelijk met deze software te werken
  

95.430C1 en 430C2, hoofdsteun; Verberg ervaring

Producent: otto bock health Care
www.ottobock.com 
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2005-06-22 gebruikerservaring
Ingevuld door:gebruikersgroep HAM
 430c1: combinatie van hoofd- en neksteun
430c2: hoofd- en neksteun met laterale steun
Beide hoofdsteunen geven extra druk thv het occiput, waardoor er een betere hoofdoprichtig ontstaat. Meer actieve hoofdsteun.
  

96., *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2005-06-05 gebruikerservaring
 Het is duidelijk één van de lichtere, simpele modellen en mag niet de eerste keuze zijn voor zwaardere mensen. Toch beschikt het bed over een zeer goeie lattenbodem en een snelle motor.

Elektrisch = hoog/laag verstelling en hoofdsteun
Mechanisch = beenverstelling
  
afbeelding van hulpmiddel <b>ZoomText Magnifier / ScreenReader 11</b>, vergrotingssoftware; <i>Producent: AI Squared/VFO Group</i>

97.ZoomText Magnifier / ScreenReader 11, vergrotingssoftware; Producent: AI Squared/VFO GroupVerberg ervaring

2005-05-27 gebruikerservaring
 - Duidelijke interface
- je kan de muisaanwijzer in het programma aanpassen terwijl je bij Lunar of Lunar Plus toch via de windowsinstellingen moet gaan
- Kleuromkering mogelijk
- kan pdf bestanden vergroten
- Ook met Flash gaat het voortreffelijk
- Tussenvergroting mogelijk: 0.25, 0.50, 0.75, 1 terwijl je bij lunar of lunar plus deze mogelijkheid toch niet hebt.
- muismarkering mogelijk
- cursoraanwijzing mogelijk

Negatieve punten
- geen lichtkrant
- geen focusaccentuering.
  
afbeelding van hulpmiddel <b>Blista Standard mechanische steno-brailleschrijfmachine</b>, brailleschrijfmachine; <i>Producent: Blista-Brailletec GmbH</i>

101.Blista Standard mechanische steno-brailleschrijfmachine, brailleschrijfmachine; Producent: Blista-Brailletec GmbHVerberg ervaring

2005-05-18 gebruikerservaring
 ik heb deze machine noodgedwongen een tijd gebruikt op school.
ik vond ze gewoo barslecht, je moet echt hard timmeren op die toetsen, het ding is nog eens vrij broos, en het is dan nog eens zo bezet met punten en scherpe kantjes dat het voor een blinde niet zo interressant is.
bovendien zijn de toetsen nogal lastig geplaatst.
ook moet je zo een machine a in en koffer gaan stoppen om hem fansoenlijk te vervoeren
ik heb liever een machine waar een handvat aanzit, tenslotte heb je niet elke keer op school de tijd om je machine koffer in en koffer uit te halen.
  

102., *; Verberg ervaring

Producent:  
Invoerder:  
Andere handelaars(s):  
2005-05-17 gebruikerservaring
 zeer duidelijke spraak, maar niet zo erg luid.
vind alleen dat hij heel vee batterij verbruikt, voor de rest is het een heel goed toestel
  
2005-05-17 gebruikerservaring
 voordelen:
zeer duidelijke spraakstem, net een echte dame die je toespreekt.
- de lichtste versie werkt perfect op de pc aan een perfect tempo
- je kan kiezen uit verschillende stemkwaliteiten.

nadelen:
- de zwaarste versie maakt je pc ongelooflijk traag, en het volgt absoluut niet het tempo van de gebruiker.
- het installeren kan een blinde niet zelfstandig, de diskettes waarop zich de sleutels bevinden zijn niet in braille.
- erg groot installatieprogramma, heel zwaar voor het systeem.
  

104.HandyTech Modular 84, brailleleesregel; Verberg ervaring

Producent: HandyTech
www.handytech.de 
Invoerder: HandyTech
www.handytech.de 
Andere handelaars(s): Erocos International
www.erocos.be 
2005-05-17 gebruikerservaring
 Voordelen:
- gewoon toetsenbord + brailleleesregel in 1 geïntegreerd toestel in 1 kleur = ook een mooier en zakelijker design
- braille-invoer is ook mogelijk
- zeer robuust en stevig
- concave (holle) braillecellen -> ontspannen vingers
- zeer goede braillekwaliteit = interessant voor beginnende braillisten

Nadelen:
- door z'n grootte is het geen draagbaar toestel maar echt een 'bureaumodel'
- het toestel heeft net als de meeste andere brailleregels minstens 1 keer per jaar een grondige onderhoudsbeurt nodig aangezien na een tijdje sommige braillecellen continu omhoog blijven staan, ook als de brailleregel niet aanstaat.
  
Deze website gebruikt cookies voor een betere surfervaring. meer info over cookies X sluiten