Product gevonden

afbeelding van product TextGrabber

klik op de afbeeldingen om de brochure te lezen in een nieuw venster.

miniatuur van bijgevoegd document 1 van TextGrabber miniatuur van bijgevoegd document 2 van TextGrabber miniatuur van bijgevoegd document 3 van TextGrabber miniatuur van bijgevoegd document 4 van TextGrabber
Beschrijving:Geschikt voor: iOS 8.0 of recenter, Android 4.0.3 of recenter
Prijs: € 4,99 voor iOS, € 9,99 voor Android
Ontwikkelaar: Abbyy
Taal interface: Engels
Versie: 5.4.7 (iOS); 1.13.1 (Android)

Functionaliteit
TextGrabber past tekstherkenning toe op een foto die je met je tablet of smartphone maakt. De app is gemaakt door de gekende OCR-producent Abbyy. Er is geen Nederlandstalige versie beschikbaar maar de herkenning is wel geschikt voor Nederlandstalige documenten.
Na het nemen van de foto, start je de herkenning. Wanneer die klaar is, wordt de tekst in een leesvenster getoond en kun je hem met VoiceOver of met Talkback uitlezen. Een interessant extraatje is dat je de tekst ook kunt laten vertalen naar een andere taal. Daarvoor doet TextGrabber een beroep op Google Translate. Je moet dan wel over een internetconnectie beschikken en de vertaaldienst is betalend.

Toegankelijkheid
De app is niet speciaal voor blinden of slechtzienden gemaakt en biedt dus geen assistentie bij het nemen van de foto. Ook de werking met VoiceOver en Talkback is eerder matig te noemen. Veel knoppen zijn niet of slecht benoemd. Maar alle essentiële bedieningselementen zijn wel bereikbaar en bruikbaar met VoiceOver en Talkback. De app is dus bruikbaar, maar ook niet meer dan dat. Als slechtziende vind je een instelling voor grotere tekst in het leesvenster. Die instelling is helaas enkel in de iOS-versie van TextGrabber beschikbaar.
Kostprijs:4,99-9,99 EUR
Laatste update:2018-06-20
ISO-classificatie:Software voor tekstverwerking (22.12.24)
Producent:Abbyy Software House, P.O. Box 54, 129301 Moskou, Rusland
T +7-495 783 37 00, F +7-495 783 26 63, E office@abbyy.com, W www.abbyy.com/
 
Verkoper:App Store,,,, W https://www.apple.com/benl/
 
Verkoper:Google Play Store,,,, W https://play.google.com/store
 

Deze website gebruikt cookies voor een betere surfervaring. meer info over cookies X sluiten